• Bosstraat 175, 3930 Hamont, Belgium

Dhr. Peter Hoeben (1921-2010) startte in december 1961 met Vervoeronderneming Hoeben PVBA. Met een kleine vrachtwagen verdeelde hij veevoeders en verzorgde het vervoer van vee naar de slachthuizen. Door de jaren heen steeg de vraag om algemene handelsgoederen te vervoeren. De volumes werden groter en het wagenpark groeide langzaam mee. Internationale bestemmingen werden regelmaat.

De bestaande infrastructuur voldeed niet om de expansie op te vangen. Het bedrijf verhuisde daarom in 1981 naar zijn huidige locatie, de Industriezone van Hamont-Achel. Hier beschikte men o.a. over een eigen garage, was- en tankinstallatie om het wagenpark te onderhouden. De magazijnen werden gefaseerd uitgebreid tot een oppervlakte van 10.000 m2, uitgerust met laad- en loskaden.

De dienstverlening breidde zich uit over gans Europa, met specialisatie op Duitsland, Scandinavië en de Benelux. Contacten werden gelegd met partners en agenten in meerdere landen. Deze nieuwe structuur en samenwerkingsverbanden creëren een sfeer van stabiliteit en bieden de mogelijkheid om aan alle wensen van onze klanten te voldoen. In december 2011 vierde Hoeben Transport N.V. zijn 50-jarig bestaan.

In September 2018 werd Hoeben transport N.V. overgenomen door groep HAMOFA.
HAMOFA is gespecialiseerd op een zéér grote diversiteit van services en producten, en alsook gekend als trouw familiebedrijf binnen limburg.